Regisztráció||Bejelentkezés

26 november 2015

Buli van!

Igen, igen, buli mindig van. Oké, nem mindig vagyunk ott mi sem, hiszen nem lehetünk egy időben mindenhol, de azért nagyon erősen kötődik korunkhoz a bulizás, legalább hétvégén. Itt tudunk felszabadulni, kikapcsolódni, jól érezni magunkat és ellazulni.
Na, jah….jó lenne, ha valóban mindenki jól érezné magát és tényleg „csak” ellazulna….Mire gondolok?
Most épp arra, hogy mondjuk, ne legyen már annyira nyilvánvaló az „agyhalálig” ivás a korosztályunkban. Egy pasi, aki teszem azt, megszólalni sem tud már, nem, hogy beszélgetni, tánclépései pedig inkább egy áramütött emberéhez foghatóak, nem éppen szimpatikus látvány. Ez a tipikus „Jaj, csak nehogy idejöjjön!” típusba sorolható a lányoknál. Csajok esetében, nos, hát az e fajta lerészegedés enyhén szólva botrányos és taszító lehet egy fiú szemében, lány társainál pedig szánalmat keltő és valljuk be, gusztustalan.

image

Ez az egyik oka, hogy nem igazán kellene így „buliznunk”, hiszen valójában egy „maligános” állapotban a buli, mint olyan, el is veszti létjogosultságát. A buli inkább rosszullét lesz, mint szórakozás. (A másnapról nem is beszélve) A másik, amiért nem szerencsés eljutni az „aztsemtudomholvagyok” állapotba, az, hogy nem is fogunk emlékezni sok mindenre az ott történtekkel kapcsolatban. Ez nem csak gáz, de még veszélyes is lehet. Annyi borzalmat hallani sok – önkívületben lévő – fiatalról, akikkel szörnyűségek történtek a piálás miatt. Sokan kihasználják ezt – főként lányok esetében – és Ti is tudjátok, milyen dolgokat vonz ez magával. Egy életre szóló, felejthetetlen „élmény” marad, amit kitörölni sohasem lehet, még a legjobb pszichológus erőfeszítései ellenére sem.
Nem kell drogozni ahhoz, hogy valaki öntudatlan állapotba kerüljön, az alkohol túlzott fogyasztása már pont elég egy olyan állapothoz, ami magatehetetlenné tehet bárkit.
És ott a másik gázos dolog. Azért egy szórakozóhelyen nem egyedül vagy. Azok viszont, akik Veled ellentétben józanok, egész máshogy fogják látni a személyiségedet, és azonnal kialakul Rólad egy kép. Egy nem túl pozitív kép, ami aztán a későbbi ismerkedési kísérleteidet is lehetetlenné teszi. Gondold el, hogy Te szívesen kezdeményeznél-e bármilyen kommunikációt egy olyan kortársaddal, akit mondjuk előtte egy héttel – saját piszkában fekve – szánalommal és megvetéssel néztél. Szerintem nem igazán, és nem hiszem, hogy tévednék.
Amúgy pedig nincs gond, nyugodtan lehet finoman iszogatni, abból túl nagy baj nem lehet, ha ésszel és óvatosan teszed. Minőségi italból egy-két pohár senkinek sem árthat túl sokat, persze alkalmanként.
Okos dolog egyébként, hallgatni a haverokra is, akikkel együtt vagy, lehet, hogy kívülállóként jobban látják „állapotodat” s a figyelmeztetésük, hogy le kéne állni, jogos lehet.
Az sem elhanyagolható szempont, ha már elmentünk bulizni, hogy akkor érezzük valóban jól magunkat! A fellépő zenészek, a haverok, a jó zene, legyen ehhez jó társ, az italozás meg legfeljebb katalizátor, de normális adagban. Akkor lesz is mire emlékezni, és az esély is megvan arra, hogy ne legyünk leírva mások által, egy félresikerült piálás miatt!
Gyerünk bulizni, koccintsunk mértékkel és lazuljunk!

 

|