Regisztráció||Bejelentkezés

26 október 2015

Pixa

11061253_1167460219937448_192113239929277689_nmini-0321020717-sosotonoise-wellhello-_DSC9099

DJ-producer-dalszerző-MC
Rapben, popban, dance-ben, metál-elektróban és rockban is kipróbálta magát az eddigi több mint 10 éves dalszerző/produceri pályafutása alatt.
A Mizu szülőatyja, évekig zenei producerként tevékenykedett Fluor és SP albumain, és együtt dolgozott a magyar rapszcéna nagyjából összes kiemelkedő produkciójával a Punnany Massiftól kezdve a Hősökön át a BarbárFivérekig. Magyar előadók közül legutóbb a Wellhello Apuveddmeg, Halott Pénz Valami van a levegőben és a Soerii&Poolek Vaddisznó című dalához készített remixet, és megnyerte a Steve Aoki által alapított Dim Mak Records-nál meghirdetett Uberjak’d nemzetközi remixversenyt.
MC-ként fellépett a Nobody Moves-zal Európa több országában és Ázsiában, produceri munkákra hívták már Kanadába és az USA-ba, mostanában pedig olyan kiadók szerződtetik, mint a Sony Music Entertainment, a Universal Music Group vagy az Interscope Records.
Ja, és forgatott egy klipet Snoop Dogg-gal, aztán megcsinálta a 2015-ös nyár gigaslágerét, a Bulibárót Kis Grófo közreműködésével, ami felrobbantotta az internetet. És ez még csak a sztori eleje…
Tóth Dániel, művésznevén Pixa, 1982. december 27-én született Székesfehérváron. Több mint 10 éve van a zenei iparban, mint rapper, zenei producer, hangmérnök és zenész. Első klipje a „Fürge ujjak” címet viseli. Többek között dolgozott már együtt John The Valliantel, Éder Krisztiánnal (Sp) és Fluor Filigrannal is. A két utóbbival, Fluorral és Sp-vel állandóan együtt dolgozik, hiszen szinte karrierjük eleje óta ő a hangmérnökük, és még pár számot közösen is felvettek, például Fluor új albumán, a Lájkon a „Napfényízű lány”. Fluornak még vadonatúj klipjében, a „Lájkban” is szerepelt. Ezért nem is meglepő, hogy velük lakik egy budepesti bérlakásban. Több, mint 50 albumon dolgozott már producerként és hangmérnökként egyaránt. Most pedig egy jó barátjával Andro vagyis Baki Gáborral zenél együtt Nobody Moves néven. A banda underground zenét játszik, és nemrég jelent meg első albumuk, amely letölthető a banda hivatalos oldalán.
Forrás: http://starity.hu/sztarok/pixa/#ixzz3pgrjdyOQ
|