Regisztráció||Bejelentkezés

18 november 2015

Vlogolsz Te is?

Netán azt sem tudod, mi ez?
Nos, aki véletlenül nem tudná – én sem régóta tudom – a vlog egy rövidítés. Mégpedig a videoblog rövidítése.
Annyit tesz, hogy akár Te is elkészítheted, vagy esetleg a részese is lehetsz ennek az új „médiumnak”. Mindössze internet kell hozzá, meg persze egy jó kamera. Emellett, ha jópofa vagy, – vicces, szarkasztikus, teljesen mindegy – az is jól jöhet!
Igazából mostanában nagy a vonzereje a vlogolásnak, és bárki elindíthatja saját kis sáncának, jó értelemben vett kanálisának.
Vlogger-e1390032679304
Attól leszel hiteles, hogy amatőr felvételeidet – kiegészítve véleménnyel, kritikákkal, vagy épp tanácsokkal – osztod meg a nagyvilággal, vagyis feltöltöd azokat a netre. Még csak tehetség sem kell hozzá, hiszen teljesen átlagos fiatalok űzik nagyüzemben a vlogolást, és, ha jól csinálják, akkor sanszos, hogy egykettőre számos követőt tudhatnak majd magukénak.
Egyre népszerűbb, menő a vlog! De miért?
Gyakorlatilag majdhogynem percenként jelennek meg új vloggerek (vlog készítők) a világhálón. Egyébként sincs igazából konkurencia, mert egy online felületen a vloggerek száma végtelen is lehet, viszont a nézettségért igen csak megtesznek mindent.
Úgymond híressé nem sokan válnak, pedig valójában a cél, a könnyen jött népszerűség, ha úgy tetszik, a hírnév lenne.
Akadnak vloggerek, akiknek már több mint kétszázezer „feliratkozója” is van és a megtekintett vlog-ok száma még a 22 milliót is meghaladja, sőt minden nappal növekszik is. Ehhez persze azért idő kell, de, hogy mennyi? Hát, ezt senki nem tudja előre.
A fiúknál jelenleg legnépszerűbbek manapság a filmes-kritikás vlog-ok, melyek fő mozgatórugója a tényleg vicces, humoros megközelítés. Vannak zeneparódiás videók is, a srácok ezeket is előszeretettel nézik és vitatják meg a haverokkal. (nyilván a nézettség szájhagyomány útján is terjed)
A lányoknál mi lehetne a legnépszerűbb? Természetesen a divatvlog. Hajviselet, öltözködési trendek, sminktanácsok és trükkök. Láttam a múltkor egy „hajvasalós” vlog-ot, de van nyakkendőkötős is! Hasznosak!
A lényeg itt is az, hogy igényes legyen és szórakoztató! Ha jó ötleted van és komolyan érdekel, nyugodtan elkezdheted, veszteni való tulajdonképpen nincs. Az internet pedig egy tök jó lehetőség, gyakorlatilag korlátlan, ha tudsz élni vele.
Úgyhogy én azt mondom, hajrá mindenkinek!
Szórakozásnak is kiváló, az pedig csak hab a tortán, ha még sikert is elérsz vele. (Megjegyzem egyébként, hogy lexikális tudás bővítésére is kiváló lehetőség, pláne azoknak, akik amúgy olvasni nem nagyon szeretnek. Főként azért, mert, ha mondjuk, véleményezel valamit, ahhoz azért nem árt érteni is! A hitelességed növeli meg legjobban a nézettségedet!).
 
 
 
|